When to meditate? In the morning or evening?

Hvornår skal man meditere? Om morgenen eller aftenen?

Meditation er et varmt emne i disse dage. Man hører om det overalt. Der er en vedvarende forestilling om, at morgen er det "bedste" tidspunkt at meditere på, og at andre tider ikke er så gode, så jeg tænkte på, om tiden, hvor vi mediterer, virkelig gør en forskel? Har morgenmeditation bedre virkninger på os end aftenmeditation?

Jeg har prøvet begge dele i en måned, og her er resultaterne.

Morgenmeditationspraksis

Lad mig fortælle dig det med det samme. Jeg er ikke et morgenmenneske. Og om morgenen har jeg altid travlt. Først føltes det umuligt først at komme ud af sengen endnu tidligere end normalt, før børnene vågnede, for at få 30 minutters stykke tid og stille ME-tid. Det virkede som den bedste idé at vende om og gå i søvn igen. Jeg tænkte på meditation som en ting mere at gøre i stedet for noget at drage fordel af. Jeg prøvede hårdt på at give slip på min modstand og fokusere på alle de overvældende måder, meditation kan gavne mig på. Mangel på søvn kan helt sikkert komme i vejen for morgenmeditation, så jeg var også opmærksom og gik tidligt nok i seng til at få mindst syv timers søvn (med to små børn er det nogle gange lettere sagt end gjort).

Jeg må indrømme, at da jeg ikke havde søvnmangel, satte morgenmeditationen virkelig tonen for dagen. Jeg var i godt humør, følte mig roligere og energisk. Mit sind er ikke så travlt om morgenen, og jeg elskede at sidde foran vores store stuevinduer og se solen komme op på dage, hvor vejret var godt. Men der var også dage, hvor jeg lige falder i søvn. Og jeg tænkte: Hvorfor overhovedet sidde, hvis jeg skal være døsig/sovende?

Morgen sidder er fantastisk til at sætte en positiv, rolig tone for dagen, men for mig nytter det ikke at gøre dem, hvis jeg ikke kan nå at gå tidligt i seng. Jeg fandt denne morgen guidet meditation af Louise Hay, som passede mig meget godt, og jeg brugte den det meste af morgenen.

FORDELE VED MORGEN MEDITATION:
 • at starte din dag med et par minutters meditation har en stærk, positiv indflydelse på, hvordan resten af ​​din dag kommer til at forløbe. Det er derfor, så mange mennesker kan lide at gøre det om morgenen.
 • Jeg følte mig energisk efter det og klar til at erobre dagen
 • morgenmeditation øger kreativiteten og tankeprocessen
 • Efter at have startet dagen med en blid meditation, i stedet for at hoppe ud af sengen, følte jeg mig afbalanceret og roligere, den sædvanlige morgen hektisk i vores hus gjorde mig ikke vanvittig
 • det gode ved at meditere tidligt om morgenen er, at min mave var tom. Meditation og yoga bør udføres fire timer efter at have spist. En afføring før meditation vil lette koncentrationen.
ULEMPER VED MORGEN MEDITATION:
 • Jeg tror ikke, der er mange ulemper. Men det er nogle gange svært for søvnberøvede mennesker (hvis du har små børn som mig). I så fald er morgenmeditation ikke den bedste mulighed, fordi du vil ende med at føle dig søvnig og døsig.
 • Det er for det meste også svært at spare på varigheden af ​​meditation, fordi du skal gøre dig klar og gå på arbejde.

Aftenmeditationspraksis

Ugen efter begyndte jeg at sidde om aftenen før sengetid. Den største distraktion her var mit travle sind på grund af alle de nye ting, der sker i mit liv. Zipper her, der og alle vegne. Det blev dog meget fredeligt på få dage, og søvnen var normalt dyb. Meditation om aftenen kan hjælpe med at stille sindet og er en fantastisk overgang til at slappe af og forberede sig til søvn.

FORDELE VED AFTEN MEDITATION:
 • Det har hjulpet mig til at sove bedre.
 • Jeg ser frem til mine natmeditationer og noget ME-tid, for der er ingen tidsbegrænsning, jeg skal følge. Jeg har ikke så mange bekymringer på hjertet, børn sover og der er også ret stille i huset.
ULEMPER VED AFTEN MEDITATION:
 • Det, der skete, da jeg mediterede efter en trættende dag, var, at fordi jeg var træt, går din krop i en genopladnings-/afslappende tilstand, og hjernen fik signalet til at udløse søvn, og jeg følte mig søvnig, jeg sov endda et par gange, men det er ikke rigtig en con.
 • det er svært at meditere med samme friskhed og håb om aftenen, som da jeg var udhvilet om morgenen.

Som du kan se, er der fordele og ulemper ved morgenmeditation og aftenmeditation. Det bedste tidspunkt på dagen afhænger af, hvordan vi har det og er anderledes for alle. Det er dog bedst altid at meditere på samme tid hver dag. Dette skaber balance og vil hjælpe dig til at inkorporere meditation som en del af dit liv. Jeg har besluttet at holde mig til aftenmeditationen indtil videre og meditere om morgenen, når jeg finder tid til det og føler mig udhvilet. Det er vel, når børnene vokser op

Hvad med dig? Hvornår er dit yndlingstidspunkt at meditere på?

.