When to meditate? In the morning or evening?

Wanneer mediteren? In de ochtend of avond?

Meditatie is tegenwoordig een hot item. Je hoort het overal. Er is een hardnekkig idee dat de ochtend de "beste" tijd is om te mediteren, en dat andere tijden niet zo goed zijn, dus ik vroeg me af of de tijd waarop we mediteren echt een verschil maakt? Heeft ochtendmeditatie betere effecten op ons dan avondmeditatie?

Ik heb beide een maand geprobeerd en hier zijn de resultaten.

Ochtendmeditatie

Laat me het je meteen vertellen. Ik ben geen ochtendmens. En 's ochtends heb ik altijd haast. Eerst voelde het onmogelijk om nog eerder uit bed te komen dan normaal, voordat de kinderen wakker werden, om 30 minuten rust en rust ME-time te krijgen. Omdraaien en meteen weer gaan slapen leek het beste idee. Ik dacht dat meditatie nog iets was om te doen in plaats van iets om van te profiteren. Ik heb mijn best gedaan om mijn weerstand los te laten en me te concentreren op alle verbijsterende manieren waarop meditatie mij kan helpen. Slaapgebrek kan een ochtendmeditatie zeker in de weg staan, dus ik lette ook goed op en ging vroeg genoeg naar bed om minstens zeven uur slaap te krijgen (met twee kleine kinderen is dat soms makkelijker gezegd dan gedaan).

Ik moet toegeven dat toen ik niet geslapen had, de ochtendmeditatie echt de toon zette voor de dag. Ik was in een goed humeur, voelde me rustiger en energieker. Mijn geest is 's ochtends niet zo druk en ik vond het heerlijk om voor onze grote woonkamerramen te zitten en de zon te zien opkomen op dagen dat het mooi weer was. Maar er waren ook dagen dat ik gewoon in slaap viel. En ik dacht: waarom zou ik überhaupt gaan zitten als ik slaperig/slapend ga zijn?

Ochtendzit is geweldig om een ​​positieve, rustige toon voor de dag te zetten, maar voor mij heeft het geen zin om ze te doen als het me niet lukt om vroeg naar bed te gaan. Ik vond vanmorgen een geleide meditatie van Louise Hay die heel goed bij me paste en ik gebruikte het de meeste ochtenden.

DE VOORDELEN VAN OCHTENDMEDITATIE:
 • je dag beginnen met een paar minuten meditatie heeft een krachtige, positieve invloed op hoe de rest van je dag zal verlopen. Daarom doen zoveel mensen het graag 's ochtends.
 • Ik voelde me daarna energiek en klaar om de dag te overwinnen
 • ochtendmeditatie verhoogt creativiteit en denkproces
 • Nadat ik de dag begon met een zachte meditatie, in plaats van uit bed te springen, voelde ik me gebalanceerd en rustiger, de gebruikelijke ochtendhectiek in ons huis maakte me niet gek
 • Het goede aan vroeg in de ochtend mediteren is dat mijn maag leeg was. Meditatie en yoga moeten vier uur na het eten worden uitgevoerd. Een stoelgang voor meditatie zal de concentratie verlichten.
DE NADELEN VAN OCHTENDMEDITATIE:
 • Ik denk niet dat er veel nadelen zijn. Het is echter soms moeilijk voor mensen met slaapgebrek (als je kleine kinderen hebt zoals ik). In dat geval is ochtendmeditatie niet de beste optie, omdat je je uiteindelijk slaperig en slaperig zult voelen.
 • Het is meestal ook moeilijk om te beknibbelen op de duur van meditatie, omdat je je moet voorbereiden en aan het werk moet.

Beoefening van avondmeditatie

De week daarna begon ik 's avonds te zitten, voor het slapengaan. De grootste afleiding hier was mijn drukke geest, vanwege alle nieuwe dingen die in mijn leven gebeuren. Zippen hier, daar en overal. Het werd echter binnen een paar dagen erg rustig en de slaap was meestal diep. 'S Avonds mediteren kan de geest tot rust brengen en is een geweldige overgang om tot rust te komen en je voor te bereiden op de slaap.

DE VOORDELEN VAN AVONDMEDITATIE:
 • Het heeft me geholpen beter te slapen.
 • Ik kijk uit naar mijn nachtmeditaties en wat ME-time, want er is geen tijdslimiet die ik moet volgen. Ik heb niet zoveel zorgen aan mijn hoofd, de kinderen slapen en het is ook best stil in huis.
DE NADELEN VAN AVONDMEDITATIE:
 • Wat er gebeurde toen ik na een vermoeiende dag mediteerde, was dat omdat ik moe was, je lichaam in een oplaad-/ontspannende modus gaat en de hersenen het signaal kregen om de slaap te activeren en ik voelde me slaperig Ik voelde me zelfs een paar keer slapen, maar dat is niet echt een oplichterij.
 • het is moeilijk om 's avonds met dezelfde frisheid en hoop te mediteren als toen ik 's ochtends uitgerust was.

Zoals je ziet, zijn er voor- en nadelen van ochtendmeditatie en avondmeditatie. Het beste moment van de dag hangt af van hoe we ons voelen en is voor iedereen anders. Het is echter het beste om altijd elke dag op hetzelfde tijdstip te mediteren. Dit zorgt voor balans en zal je helpen om meditatie als onderdeel van je leven op te nemen. Ik heb besloten om voorlopig bij de avondmeditatie te blijven en 's ochtends te mediteren als ik er tijd voor heb en me uitgerust voel. Ik denk dat dat is wanneer de kinderen opgroeien 

En jij? Wanneer is je favoriete tijd om te mediteren?

.