When to meditate? In the morning or evening?

När ska man meditera? På morgonen eller kvällen?

Meditation är ett hett ämne nu för tiden. Man hör om det överallt. Det finns en ihärdig föreställning om att morgonen är den "bästa" tiden att meditera på och att andra tider inte är lika bra, så jag undrade om tiden när vi mediterar verkligen gör någon skillnad? Har morgonmeditation bättre effekter på oss än kvällsmeditation?

Jag har provat båda i en månad och här är resultaten.

Träning för morgonmeditation

Låt mig berätta omedelbart. Jag är inte en morgonperson. Och på morgonen har jag alltid bråttom. Först kändes det omöjligt att först gå upp ur sängen ännu tidigare än vanligt, innan ungarna vaknade, för att få 30 minuters stycke och tyst ME-tid. Att rulla över och sova igen verkade vara den bästa idén. Jag tänkte på meditation som en sak till att göra snarare än något att dra nytta av. Jag försökte hårt att släppa mitt motstånd och fokusera på alla de häpnadsväckande sätt som meditation kan gynna mig på. Sömnbrist kan definitivt komma i vägen för morgonmeditation, så jag var också uppmärksam och gick och la mig tillräckligt tidigt för att få minst sju timmars sömn (med två små barn är det ibland lättare sagt än gjort).

Jag måste erkänna att när jag inte var sömnberövad satte morgonmeditationen verkligen tonen för dagen. Jag var på gott humör, kände mig lugnare och pigg. Mitt sinne är inte så upptaget på morgonen och jag älskade att sitta framför våra stora vardagsrumsfönster och se solen gå upp på dagar när vädret var fint. Men det fanns också dagar då jag precis somnade. Och jag tänkte: Varför sitta överhuvudtaget om jag ska vara dåsig/sova?

Sittande på morgonen är bra för att sätta en positiv, lugn ton för dagen, men för mig är det ingen idé att göra dem om jag inte kan gå och lägga mig tidigt. Jag hittade i morse guidad meditation av Louise Hay som passade mig väldigt bra och jag använde den de flesta av morgnarna.

FÖRDELARNA MED MORGON MEDITATION:
 • att börja dagen med några minuters meditation har en kraftfull, positiv inverkan på hur resten av dagen kommer att se ut. Det är därför så många gillar att göra det på morgonen.
 • Jag kände mig pigg efter det och redo att erövra dagen
 • morgonmeditation ökar kreativiteten och tankeprocessen
 • Efter att ha börjat dagen med en mild meditation, snarare än att hoppa ur sängen, kände jag mig balanserad och lugnare, den vanliga morgonen hektisk i vårt hus gjorde mig inte galen
 • Det som är bra med att meditera tidigt på morgonen är att min mage var tom. Meditation och yoga bör utföras fyra timmar efter att ha ätit. En tarmrörelse innan meditation kommer att underlätta koncentrationen.
NACKDELEN MED MORGON MEDITATION:
 • Jag tror inte att det finns många nackdelar. Men det är ibland svårt för personer med sömnbrist (om du har små barn som jag). I så fall är morgonmeditation inte det bästa alternativet, eftersom du kommer att känna dig sömnig och dåsig.
 • Det är oftast också svårt att snåla med meditationens varaktighet, eftersom du måste göra dig redo och gå till jobbet.

Övning av kvällsmeditation

Veckan efter började jag sitta på kvällen, före sänggåendet. Den största distraktionen här var mitt upptagna sinne, på grund av alla nya saker som händer i mitt liv. Blixtlås här, där och överallt. Men det blev väldigt lugnt på några dagar och sömnen var vanligtvis djup. Att meditera på kvällen kan hjälpa till att stilla sinnet och är en bra övergång till att varva ner och förbereda sig för sömn.

FÖRDELARNA MED KVÄLLSMEDITATION:
 • Det har hjälpt mig att sova bättre.
 • Jag ser fram emot mina nattmeditationer och lite ME-tid, för det finns ingen tidsgräns jag måste följa. Jag har inte så mycket bekymmer, barnen sover och det är också ganska tyst i huset.
NACKDELEN MED KVÄLLSMEDITATION:
 • Vad som hände när jag mediterade efter en tröttsam dag var att eftersom jag var trött, går din kropp in i ett uppladdnings-/avslappnande läge och hjärnan fick signalen att utlösa sömn och jag kände mig sömnig jag sov till och med några gånger, men det är egentligen inte en con.
 • det är svårt att meditera med samma friskhet och hopp på kvällen som när jag var utvilad på morgonen.

Som du ser finns det för- och nackdelar med morgonmeditation och kvällsmeditation. Den bästa tiden på dagen beror på hur vi mår och är olika för alla. Det är dock bäst att alltid meditera vid samma tid varje dag. Detta skapar balans och hjälper dig att införliva meditation som en del av ditt liv. Jag har bestämt mig för att hålla mig till kvällsmeditationen tills vidare och meditera på morgonen när jag får tid för det och känner mig utvilad. Jag antar att det är när barnen växer upp

Hur är det med dig? När är din favorittid att meditera?

.